Sudeći po rastućoj popularnosti ove metode na globalnoj razini, čini se da svjetske zvijezde, pa čak i profesionalni sportaši, itekako jesu, pa se služe njome da bi vratili oštećenu funkciju kretanja. Kineziterapija se može primjenjivati u svim patološkim stanjima, ali i kao prevencija, a po definiciji je grana fizikalne medicine u čijem fokusu je posebno osmišljen pokret (od grčke riječi κίνησις), sustavno programiran u cilju poboljšanja funkcioniranja dijela ili cjelokupnog organizma. Riječ je o ciljanom sistemu vježbanja koji se u cijelosti oslanja na suradnju između fizioterapeuta i pacijenta, koji ovom metodom vraća neovisnost u kretanju, ili se pak oporavlja od operativnog zahvata ili ozljede.

kontrast-30_1

DOBRA SURADNJA JE KLJUČ USPJEHA. Kako se u „Kalosu“ kontinuirano radi na dodatnom educiranju i usavršavanju stručnog osoblja, ne sumnjamo da ćete ondje pronaći i sjajnog fizioterapeuta za sebe. On je uistinu ključna figura u provođenju ove metode, jer uzimajući u obzir stanje pacijenta, procjenjujući snagu i mobilnost osobe, te pronalazeći konkretan uzrok trenutnog zdravstvenog problema on u potpunosti određuje proces vježbanja. Kako je njegova zadaća ujedno i odrediti specifičan plan liječenja, te educirati pacijenta o njegovom stanju i voditi ga kroz sve vježbe te pomno pratiti njegov oporavak, možemo reći da se radi o uistinu odgovornoj ulozi. No, budući da su stručnost i profesionalnost u samoj srži pristupa pacijentu Specijalne bolnice, ne sumnjamo ni da se području kineziterapije posvećuje jednako kvalitetna pozornost.

IMG_0128_1

ŠIROK SPEKTAR NAMJENA. Kineziterapeutske vježbe mogu biti aktivne ili pasivne, te se mogu izvoditi sa ili bez prisustva fizioterapeuta te sa ili bez otpora, a spektar stanja koja se tretiraju uistinu je fascinantan – od vježbi istezanja, ravnoteže i za povećanje mišićne mase, pa do predoperativnih i postoperativnih vježbi, vježbi disanja, vježbi za poboljšanje cirkulacije i pravilnije držanje. Postoji program vježbi i za trudnice, djecu s autizmom i cerebralnim smetnjama pokreta, te za oboljele od multiple skleroze te Parkinsonove bolesti. Imajući u vidu da ova metoda obuhvaća zaista širok dijapazon raznih tegoba, od „banalnijih“ zdravstvenih problema pa do vrlo zahtjevnih stanja, možemo reći da je njena svestranost jedan od razloga sve veće rasprostranjenosti i popularnosti.

Kontrast_-3-2_1

 

FISIO | Optimal・Holistic  nudi kinezioterapiju unutar svojih usluga, kontaktirajte nas za vise informacija: https://www.fizioterapija-cazin.com/kontakt/

Leave a Reply

Designed by: webbie-media.com